VİDEOLAR

Mini Karın Germe İle Tam Karın Germe Arasındaki Fark

telefon +90541 932 4689
Mini Karın Germe İle Tam Karın Germe Arasındaki Fark

Mini Karın Germe İle Tam Karın Germe Arasındaki Fark Nedir?

Klinik uygulamalarımız arasında en sık merak edilen ve sorulan sorulardan birisi, “mini karin germe ile tam karin germe arasındaki fark” olmaktadır.

Hastalarımızın genel ve ısrarlı talebi mini karın germe olmak ile birlikte, bu ameliyat her vücut için uygun değildir. Karın germe ameliyatı olan ünlüler verdikleri demeçlerde kamuoyunda ilgi çekmekte ve yöntemleri popülarize etmektedir. Ancak unutulmamalıdır ki her ameliyat her kişi için uygun olmamakta, kişinin vücut durumu süreci yönlendirmektedir.

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanı Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu sizler için “mini karin germe ile tam karin germe arasindaki fark” konusunu irdeleyip, en çok merak edilenleri anlatacak.

Tam Karın Germe ile Mini Karin Germe ile Arasindaki Temel Fark Nedir?

Estetik cerrah, tam karın germe veya mini karın germe işleminin gerekip gerekmediğini belirlemek için karın bölgesindeki fazla derinin yerini ve kapsamını değerlendirecektir. Sadece göbeğin altındaki bölgede fazla deri varsa, “mini karın germe” yeterli olabilir. Mini karın germe ameliyatı göbek deliği korunur ve göbek altındaki deri fazlalığı alınır. Buruşmuş bir kumaşı gerer gibi alt karın derisi aşağı çekilerek karın gerilir.

Mini karın germe (Mini Abdominoplasti) daha kısa süren, daha az kesi ve daha az iz ile sonuçlanan bir estetik ameliyattır. Mini karın germe ameliyatında iz mayo çizgisinin altında, sezeryan kesisinin devamı gibi düşünülebilir.

Bununla birlikte alt karın bölgesinde deri çıkartıldığında, göbeğin gerildiği veya göbek üzerinde önemli ölçüde gevşek veya kırışık bir cilt olduğu durumlarda, tam karın germe ameliyatı gerektirecektir. Tam karın germe ameliyatında, karın derisinin göbek deliğinden aşağıda olan kısmından yeterli miktarda deri çıkartılması ve yeni göbek deliği dizayn edilmesi gerekmektedir.

Tam karın germe ameliyatında hem üst hem de alt karın derisini germek için tüm karın derisi gerilecektir. Tam karın germe ameliyatında dikiş izi mini karın germe ameliyatına göre daha uzun olacaktır.

Karın Germe Ameliyatında Kas Onarımı (Diyastazis Rekti Onarımı)

Yaşlanma faktörü, hareketsiz yaşam tarzı veya hamilelik nedeniyle bazı durumlarda karın kaslarında (rektus kasları) gerilir ve ayrılır. Böyle bir durumda öne eğildiğinde veya yemek yedikten sonra üst karın bölgesi (hastalar bunu mide kısmı diye tabir eder) öne doğru çıkma eğilimindedir. Bunun nedeni, karın duvarının bağırsakları yeterince destekleyememesidir ve yeterli gerginlik yaratamamasıdır. Bu durum Tam Karın germe ameliyatı sırasında yapılan Diyastazis Rekti Onarımı (Karın Kası Onarımı) ile düzeltilir. Karın germe ameliyatı sırasında deri gerilmeden önce kaslar ve fasya onarımı (Diastazis recti onarımı) yapıldığı için karın germe ameliyatı olanların yorumları; ameliyat sonrasında yemek sonrası karında oluşan çıkıklığın yok olduğu yönündedir.

Tam Karın Germe Ameliyatının Artıları ve Eksileri Nelerdir?

En sık uygulanan karın şekillendirme ameliyatı olarak tam karın germe, abdominal liposuction ile yapıldığında genellikle sadece "karın germe" veya "lipoabdominoplasti" olarak anılır.

Tam bir karın germe ameliyatında kesi tipik olarak kasık bölgesi boyunca uzanır ve "tam bikini çizgisi kesiği" olarak bilinir. Tam bir karın germe ameliyatında, alt karın bölgesindeki tüm fazla yağ ve deriyi almaya çalışırız ve ayrıca üst karın bölgesine de liposuction da yaparız. Günümüzde bu amaçla en popüler yöntem Vaser Liposuction’dır. Ameliyatın önemli bir aşaması da karın kasları onarımıdır (Diyastazis Rekti Onarımı).

Tam Karın Germe Avantajları

  • Alt ve üst karın bölgesindeki Fazla deri tamamen alınır ve göbek deliğinizin hem altındaki hem de üstündeki gevşek kaslar onarılır.
  • Karın germe ameliyatı olanların yorumları elde edilen sonucun dramatik bir dönüşüm olduğu yönündedir.

Tam Karın Germe Dezavantajları

  • Tam karın germe ameliyatında dikiş izi kasık bölgesinde uzanan bir dikiş izi olur. Bu dikiş izi iç çamaşırı içinde olacak şekilde dizayn edilir.
  • Tam karın germe ameliyatında iyileşme süresi, mini karın germe ameliyatına göre daha uzundur ve işe dönüş daha uzun olacaktır.

Mini Karın Germe Ameliyatı Avantaj ve Dezavantajları

Mini karın germe operasyonu, bikini hattı boyunca 15-20 cm küçük bir kesiden yapılır. Mini karın germe ameliyatında küçük kesi ile daha az bir deri parçası alınır ve Vaser Liposuction ile bel, alt karın ve üst karın bölgesinden yeterli miktarda yağ alınarak vücut şekillendirilir. Göbek altındaki gevşek kas bölümü onarılabilir.

Mini Karın Germe Avantajları

  • Mini karın germede dikiş izi tam karın germeden daha kısadır.
  • Mini karın germe ameliyatında iyileşme süresi daha kısa sürede ve daha zahmetsizdir. Mini karın germe ameliyatı olanların yorumları sosyal yaşama dönüşün daha hızlı olduğu yönündedir.

Mini Karın Germe Dezavantajları

  • Mini karın germe ameliyatı sadece alt karın bölgesinde fazla deriye müdahale edildiği ve göbek altındaki gevşek kasları onardığı için üst karın bölgesindeki sorunları gidermez.
  • Mini karın germe ameliyatı, tam karın germe ile karşılaştırıldığında sonuçlar daha az dramatik görünebilir.

Mini karın germe ameliyatı olanlar dikkatlice seçilmelidir. Gerçekten uygun olan hastalarda “mini karın germe ameliyatı” daha kısa bir ameliyat izi, göbek deliğinin yerinin değişmemesi ve hızla sosyal yaşama dönme avantajları ile çok güzel bir seçenektir. Ancak bilinmelidir ki özellikle doğum yapmış kadınların sadece küçük bir yüzdesi “Mini Karın Germe Ameliyatı” için uygun bir adaydır.

Mini karın germe fiyatları ve Tam karın germe fiyatları beraberinde yapılacak işlemler (VaserLipo, fıtık onarımı vs) göre değişkenlik gösterecektir. Karın Germe Fiyatları Ankara için lütfen bizimle irtibata geçiniz.

Güncelleme Tarihi: 06.12.2020
Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
Editör
Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır.
Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.
Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu - İletişim

Adres:Muhsin Yazıcıoğlu Cad. No: 31/8 Çukurambar Çankaya Ankara

E-Posta:tarikmdgmail.com
bilgivaserlipo.com.tr

Görüş ve Fiyat Talebi
En az 70 karakter.

Gizlilik bilgileriniz bizimle güvende.

Doç. Dr. Tarık ÇavuşoğluDoç. Dr. Tarık ÇavuşoğluPlastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Telefon: 0541 932 4689